Když měníte trvalé bydliště a nejde jen o dočasné stěhování, např. studentů do podnájmu nebo na studentskou kolej, kdy vám stačí sbalit věci do velkého batohu a několika krabic, se neobejde bez administrativních kroků, spojených mnohdy s byrokratickým aparátem.

krabice na stěhování

Papírování vám sebere dost energie

Byrokracie byla velmi kritizována za socialismu a dnes jsme se jí bohužel stále nezbavili a mnohdy nám připadá, že je těch úředních kroků až příliš. Nové doklady – občanský průkaz, řidičský průkaz, změna v registru vozidel a vystavení nového technického (malého i velkého) průkazu, nová nájemní smlouva, nahlášení změny adresy na celé řadě institucí, jako jsou pojišťovny, mobilní operátoři, správa sociálního zabezpečení atp. Dále musíte jednat s dodavateli energií, zajistit nové klíče a předat ty staré, zrušit členství v různých zájmových sdruženích a kroužcích, změny se týkají také zaměstnání či školy, je toho zkrátka až nad hlavu.

lázně Teplice

To vše vám sebere značnou část životní energie, pamatujte na to, aby se pak stěhování nepromítlo do vašeho zdraví. Proto je docela klíčové mít při ruce spolehlivé pomocníky, ať už se stěhujete sami, nebo požádáte o pomoc profesionály.

Levné stěhování Teplice může proběhnout bez stresu díky možnostem, které vám stěhovací firma nabízí: rozmontování a opětovné smontování nábytku, zapůjčení kartonových krabic a poskytnutí balicího a výplňového materiálu, instalaci a montáž kuchyňské linky včetně spotřebičů, garnýží, osvětlení, žaluzií, polic a dalších částí nábytku a bytových doplňků.

Stěhovací firma vám také může vhodně poradit, jak balit věci, jak zabezpečit i méně standardní předměty, jako jsou akvária, velkoplošné televizory, křehké předměty, svítidla, pokojové rostliny atd. Pochopitelně si poradí i s velmi těžkými břemeny, se starožitnostmi a dalším nerozebíratelným nábytkem.